En Önemli Oyuncu Ekipmanları Nelerdir?

31-08-2022 16:25
En Önemli Oyuncu Ekipmanları Nelerdir?

Teknoloji alanında yaşanan dijital dönüşüm oyun sektöründe de adeta baş döndürücü etkisini gösteriyor. Eğlencenin kalbi sayılan oyun sektörünün her geçen gün büyük bir hız ile büyümesi beraberinde yeni gereksinimleri getiriyor. Sektöre özel olarak üretilen oyuncu ekipmanları oyun performansınızı etkilerken aynı zamanda daha konforlu bir şekilde oyun deneyiminden yararlanabilmenizi sağlamaktadır.

Oyuncu ekipmanları aşağıdadır.


  1. Oyuncu Koltuğu

Konforlu, dayanıklı ve kaliteli oyuncu koltukları en önemli oyuncu ekipmanları arasında yer alıyor. En iyi oyuncu ekipmanları içerisinde bulunan oyuncu koltuklarının oyun ekipmanları ile uyumlu olması gerekmektedir. Renk ve tasarımı ile kişisel zevklerinizi öne çıkarabileceğiniz birçok farklı koltuk bulabilirsiniz. Bel, sırt ve boyun destek ayarlı olan oyuncu koltuklarına bu noktada öncelik verebilirsiniz. 360 derece ayarlanabilen koltuklar öncelik sıranızda yer almalıdır. Aynı zamanda ayak ve kol ayarlama fonksiyonlarının olması anatomik yapınıza göre koltuk kullanabilmenizi sağlamaktadır.


  1. Oyuncu Kulaklığı

Oyuncu bilgisayar ekipmanları denildiği zaman akıllara oyuncu kulaklığı çeşitleri geliyor. Kulaklıkların özel frekans aralıkları önemli bir kriter oluyor. Kulaklıkların hertz aralıkları ne kadar genişlerse oyun içerisindeki sesleri daha rahat bir şekilde alabilirsiniz. Desibel olarak adlandırılan ses seviyesi bir diğer önemli nokta oluyor. Genel olarak ideal desibel değeri 85 olarak belirleniyor. Bu değerin üzerindeki desibeller uzun süreli kullanımlarda problemlere yol açabiliyor. Oyuncu kulaklıklarının aşırı ağır olmamasına dikkat edilmesi gerekiyor. Uzun saatler boyunca oyunlar karşısında durabileceğiniz günlerde sağlığınız açısından hafif yapıdaki ürünleri tercih etmelisiniz. Ses izolasyonu dikkate alınması gereken detaylar arasında bulunuyor. Yüksek ses izolasyonu kalitesine özen göstermelisiniz.


  1. Gaming Mouse

Oyuncu mouse modellerinin DPI hassasiyetinin yeterli seviyelerde olması gerekiyor. Fareye dokunduğunuz zaman sağ, sol, yukarı ve aşağı yönlerine hızlı bir şekilde geçiş yapmanız önem taşıyor. Oyuncu fareleri için ideal DPI seviyeleri 3600 ile 5000 arasında değişkenlik gösteriyor. Makro adı verilen mouse yazılımları oyuncu fareleri için son derece önemli oluyor. Tuş çeşitliliği ile makro ve günlük işleriniz için atlamamanız gereken detaylardan biridir.


  1. Mekanik Klavye

Oyuncu ekipmanları içerisindeki mekanik klavyeler her zaman öne çıkanlar arasında yer alıyor. Mekanik klavyelerdeki tuşlar hızlı bir şekilde tepki verdikleri için tercih ediliyor. W-A-S-D tuşlarının birbirinden ayrı yapıda olması ise oyunlarda avantaj elde edebilmenizi sağlıyor. Böylelikle oyun içerisinde gereksiz hamle hataları en düşük seviyelere iniyor. Oyun oynarken bileğinizi yerleştirebileceğiniz ergonomik klavyeler uzun süren oyun dönemlerinde sizleri rahatlatıyor. Böylelikle bileğiniz ile ilgili problemlerin ortaya çıkma riski azalıyor. Mekanik klavyelerin az ses yapan modellerini bulmanız özellikle gece vakitlerinde oyun oynarken sesten etkilenmemeniz adına önemli bir ayrıntı oluyor.


  1. Oyuncu Mouse Pad

Kaliteli bir mouse satın alsanız dahi eğer oyun oynamak için uygun bir mouse pad sahibi değilseniz satın aldığınız üründen gerekli verimliliği alamayabilirsiniz. Oyuncu farelerini kaliteli seçmek kadar oyuncu mouse pad ürünlerini de kaliteli seçmeniz gerekiyor. Mouse pad satın alacağınız zaman masanızın yüksekliği, kullandığınız mouse modelinin teknik özellikleri, kol duruşunuz gibi ayrıntıları göz önünde bulundurmalısınız. Böylelikle doğru bir mouse pad seçimi ile oyun oynama keyfinizi bir üst noktaya taşıyabilirsiniz. 


  1. Gaming Monitör

Oyuncu ekipmanları listesinde önemli bir yere sahip olan monitörler dikkatli bir şekilde seçilmelidir. Ekran çözünürlüğü, parlaklık, hız, tepki süresi ve ekran yapısı gibi taleplerinizi göz önünde bulundurmalısınız. Monitörler oyun keyfini artırabileceği gibi aynı zamanda kalitesini de en üst düzeylere taşıyabilme noktasında sizlere yardımcı olabiliyor. Düşük tepki süreleri veren modeller oyundaki hareketlerden kaynaklı ortaya çıkabilecek görüntü problemlerine izin vermiyor. Alacağınız monitörlerin en az 24 inç olması, ekran yenileme hızlarının 144 Hz olması ve Sync teknolojisi ile uyumlu olması sizlere avantaj sağlayabiliyor.


  1. Joystick

Dövüş oyunları, yarış oyunları ve simülasyon oyunları söz konusu olduğu zaman iyi bir joystick sahibi olmanız oyun oynama keyfinizi artırıyor Rekabetçi oyunların bazılarında da ihtiyaç duyabileceğiniz özel joystickler arasından zevkinize uyum sağlayabilecek olanları tercih edebilirsiniz. Joystick satın almadan önce ürün üzerindeki tuşların sayıları ve fonksiyonlarıyla beraber bağlantı şekline göz atmanız doğru tercihlerde bulunabilmeniz açısından önemli oluyor. 


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.