Oyuncu Koltuğu Hangi Özelliklere Sahip Olmalıdır?

11-09-2021 18:03
Oyuncu Koltuğu Hangi Özelliklere Sahip Olmalıdır?

Oyuncu dediğin bazen bilgisayar başında saatler geçirir. Bu, saatlerce oturmak anlamına gelir. Ergonomisi vücut ile uyumsuz bir oyuncu koltuğu üzerinde saatleri aşan süreler boyunca oturmak sağlığınız için ciddi bir tehdittir. Bu tür bir koltuğu kullanmakta ısrar ederseniz birkaç ay içinde ufaktan belinizde ağrılar başlar. Size önerim bu ağrıları ciddiye alıp önleminizi almanız olur. Yoksa bu işin sonu bel kayması, bel ve boyun fıtığı gibi dayanılmaz ağrılara sebep olan sorunlara kadar gidebilir. Uykularınız kaçar. İnanın, bu ağrıları çekmek istemezsiniz. (Bende bel kayması var.)

Bakın önemli bir konudan bahsediyoruz. Söz konusu olan sağlığınız. O yüzden oyuncu koltuğu konusunda paraya acımamanızı öneriyorum. Çünkü bir bilgisayar donanımı satın alırken fiyatı konusunda pek hassas davranmıyoruz. Paramız varsa çok da düşünmeden alıyoruz. İşte oyuncu koltuğu konusunda da paraya böyle davranın. Çünkü sağlığınıza paha biçemezsiniz.

İYİ BİR OYUNCU KOLTUĞU SEÇİMİNİ NASIL YAPMALIYIZ?

Baştan söyleyeyim. Koltuğun iyisini alın. Biraz ucuz diye satın aldığınız koltuklar kısa bir zaman sonra kırılıp dökülmeye başlarsa paranıza yazık ettiğinizi anlarsınız. Ayrıca yukarıda bahsettiğim gibi, sağlık sorunu yaşamanız işten bile değil. O yüzden oyuncu koltuğu piyasasında kendini kanıtlamış markalara yönelin.

Alacağınız oyuncu koltuğu mutlaka hareketli boyun ve bel desteği(minder) barındırsın. Bu, hem bel ve boynunuzda olası sağlık problemlerini minimize edecek, hem de daha rahat oturmanızı sağlayarak konfor sağlayacaktır. Ayrıca koltukta geri yatış sistemi otururken rahat etmeniz için önem arzeden noktalardan biridir. 180 derece geri yatış sistemi bulunan koltukları tercih etmenizi öneririm. Kol hareket sistemi ise kollarınızı yormadan bilgisayarda  uzun süreler boyunca işlerinizi gerçekleştirebilirsiniz. Bu da gözardı edilmeyecek özelliklerden biri.

Eğer çok terleyen bir yapınız varsa sizin için diğer bir önemli nokta ise havalandırma delikleri. Uzun süre boyunca oturduğunuzda bel, sırt ve kalça kısımları ister istemez terleyecektir. Bu rahatsız edici bir durumdur. İşte bu konuda size yardım edecek olan özellik ise havalandırma delikleridir. Terlemekten muzdaripseniz alacağınız oyuncu koltuğunda havalandırma delikleri bulunduğuna dikkat edin.

Diğer bir nokta ise boy ve kilonuz ile uyumlu bir oyuncu koltuğu seçmeniz. Bunu yaparak koltuk sorunlarından bir çoğunu ortadan kaldıracaksınız. Ayrıca kilo problemi olan "gamer”lar, aldıkları koltukla ilgili ağırlık açısından sorun yaşama veya koltuğun dayanıksız olması gibi sorunlarla karşılaşmayacaktır.

Son olarak, her ne kadar en iyi, ergonomisi insan sağlığına en zararsız koltuğu seçseniz bile hareketsizliğin sağlığınız için belki de en büyük tehdit olduğunu ifade etmeliyim. Hareketsiz yaşamın ne kadar zararlı olduğunu öğrenmek istiyorsanız küçük bir araştırma ile bunu öğrenebilirsiniz. Varlığın doğasında hareket vardır. Atomun içindeki elektron ve protonlardan tutun en büyük galaksiye kadar her şey hareket halindedir. Siz de hareket edin. Her 45 dakikada bir koltuğunuzdan kalkın ve 10-15 dakika yürüyün, hareket edin. Bunu sağlığınız için yapın.

OLAYI ANLADIM OYUNCU KOLTUĞU ÖNERİSİNE İHTİYACIM VAR!

Durumu anladık. Şimdi bu tip özellikte bir koltuk tavsiyesine ihtiyacınız varsa Oyuncu Koltuğu Tavsiyesi 2021 adlı yazımızı okuyup biraz daha fazla bilgi sahibi olabilirsiniz.

Sağlıcakla kalın!

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.