Oyuncu Koltuğu Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

06-09-2022 17:35
Oyuncu Koltuğu Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Bilgisayar ile çok fazla vakit geçiriyor ve özellikle vaktinizin büyük çoğunluğunu oyun oynarken harcıyorsanız profesyonel bir oyuncu koltuğu satın almanız sizin için son derece avantajlı olabilir. Yeni oyuncu koltuğu türü seçerken sizler de aşağıdaki maddeleri göz önünde bulundurarak hareket edebilirsiniz.


  1. Ergonomik Olmalıdır.

Genel olarak yapılan ilk hata oyuncu koltuğunun tasarımı, şekli ve rengine göre seçim yapmaktır. Bu detaylar sizler için önemli olabilir. Fakat bu tür detayları seçim aşamasında en sonlarda değerlendirmelisiniz. Bir oyuncu koltuğunun şıklığından ve estetikliğinden daha önemli olan şey onun ergonomik olmasıdır. Mükemmel bir görünüme sahip olan sandalyeden dolayı birçok farklı problem yaşayabilirsiniz. Bu sebeple, oyuncu koltuğunun bel, sırt ve boyun desteğini sizlere sağlaması, en ergonomik yapıda olması önemlidir.


  1. Bel ve Boyun Desteği Olmalıdır.

Oyuncu koltuklarında bel ve boyun kısımlarında yer alan minderler ve destekler söz konusudur. Minderli olan modeller ergonomik sınıfında yer alır. Kişilerin vücut ergonomisine uyumlu olabilecek şekilde ayarlanabilen sandalyeler işinizi fazlasıyla görmeye yetecektir. Vücut yapınıza göre istediğiniz desteği alabileceğiniz sandalyeler sayesinde bel ve boyun ağrılarına karşı iyi bir önlem almış olursunuz.


  1. Koltuğun Kolları Ayarlanabilir Olmalıdır.

Oyuncu koltuklarındaki en önemli ayrıntı hareketli kol sistemleridir. Ayarlanabilir yapıya sahip olan bu kol kısımları konforlu bir kullanım imkanını sizlere sunar. İnsan vücudu ile en uyumlu olabilecek şekilde tasarlanan oyuncu koltuklarını seçmeniz gerekir. Böylelikle hareketli kol sisteminden yararlanarak bütün masa tipleri ve yüksekliklerine göre oyuncu koltuklarından yararlanabilirsiniz. Masayı ve koltuğu aynı hizaya getirebileceğiniz sandalyeler kollarınıza ekstra yük binmesinin önüne geçebilir.


  1. Koltuğun Ayakları Metal Olmalıdır.

Oyuncu koltuğu modellerinin ayak kısımları diğer koltuklara göre daha farklı yapıda olmalıdır. Buradaki en önemli fark üretim materyali ve ürün genişliğidir. Güçlendirilmiş alüminyum ve metal yapıdaki ayaklar zemin tutuşunun daha iyi seviyelerde olabilmesine destek verir. Oyuncu koltukları uzun süreli kullanıma uygun olabilecek şekilde tasarlandığı için plastik ayakları koltuklarda kırılmalar ortaya çıkabilir. Bu sebeple, plastik ayaklı oyuncu koltukları yerine daima metal ayaklı olanları tercih etmelisiniz.


  1. Koltuk Kumaşı Nefes Alabilir Olmalıdır.

Oyuncu koltuklarının kumaşında yapılabilecek en büyük hatalar kullanım sırasında büyük problemlerin ortaya çıkmasına sebep olabilir. Oyuncu koltuğunun kumaş tasarımının belirli standartları karşılaması gerekir. Genellikle ağırlıklı olarak suni deriler tercih edilen oyuncu koltuklarında uzun süreli oturumlar gerçekleştiği zaman kumaşların nefes alabilir yapıda olması avantaj sağlar. Uzun süreli kullanımlarda oluşabilecek terin emilmesi zaman içerisinde koku ve kumaşta yıpranmaları ortaya çıkarabilir. Bu sebeple, nefes alabilir kumaşlar ön planınızda olmalıdır. Bu noktada seçim yaparken oyuncu koltuğunun kumaş kalitesini araştırmayı asla atlamamalı ve aceleci davranmamalısınız.


  1. Koltuk Derinliğine Dikkat Edilmelidir.

Oyuncu koltuklarındaki derinlik ifadesi, minderin uç kısmından sırtlığa kadar olan yeri simgeler. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta sizin ölçüleriniz olmalıdır. Boyutlara uygun derinlikler rahatınızı öne çıkarır. Minyon ve küçük yapılı olduğunuzu düşünüyorsanız derinliği yüksek olan oyuncu koltuklarında rahat edemeyebilirsiniz. Ölçülerinizi satın alacağınız yerlere iletmeniz sizlere en uygun koltukların ortaya çıkarılabilmesindeki en önemli ayrıntıdır. Derinliği alçak olan oyuncu koltukları minyon yapıdaki kişilere hitap eder. Derinliği yüksek olanlar ise daha çok uzun boylu kişiler için idealdir. Bu noktada seçim tamamen sizin vücut yapınıza kalmış durumdadır.


  1. Koltuk Yüksekliği Ayarlanabilir Olmalıdır.

Doğru bir şekilde oturabilmeniz için dizinizin 90 derecelik açıda kalması gerekir. Ayaklarınız bacaklarınıza 90 derecelik açı oluşturduğu zaman sağlık problemi yaşamayacağınız özel bir duruş elde etmiş olursunuz. İdeal koltuk yüksekliğinin ise 40 ile 40 cm aralığında olduğu bilinir. Fakat bu yüksekliğin ayarlanabilir olması önemlidir. İnsanların anatomik yapıları birbirlerinden farklı olduğu için oyuncu koltuklarına oturmadan önce yükseklik ayarını gerçekleştirmeniz gerekir. Bu sebeple, seçeceğiniz oyuncu koltuğunun yüksekliğinin çeşitli biçimlerde ayarlanabilir olması gerekir. Piston kaldırma yükseklik ayarlı olan koltuklarda yerinizden kalkmadan yükseklik ayarını oyun oynarken dahi yapabilmeniz mümkündür.


Oyuncu Koltuğu Nereden Alınır?


Oyuncu koltukları için yeni bir ihtiyacınız söz konusuysa Calitte’de yer alan profesyonel oyuncu koltuklarını deneyebilirsiniz. Her biri belirli standartları karşılayabilecek şekilde üretilen ve sizlere sunulan koltuklar ile uzun süre boyunca oyun oynadığınız zamanlarda dahi problem yaşamamış olursunuz. Ergonomik, nefes alabilen, mekanik olarak üst düzey olan oyuncu koltuklarını sizler de deneyimleyebilirsiniz.


IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.