Oyuncu Koltuğu Nedir?

07-10-2022 17:16
Oyuncu Koltuğu Nedir?

Amatör ya da profesyonel olarak oyun oynuyorsanız ya da bilgisayar başında çok fazla vakit geçiriyorsanız oyuncu koltuklarından yararlanabilirsiniz. Yarış arabalarının koltuklarını andıran tasarımıyla dikkat çeken oyuncu koltukları, oyunculara özel rahat ve konforlu yapısıyla öne çıkar. Özel mekanizmalara sahip oyuncu koltukları insan anatomisine uygun olabilecek şekilde tasarlanır. 


Oyuncu Koltuğu Ne İşe Yarar?


Oyuncu koltukları dinlenme ve oturma ihtiyaçları için özel olarak tasarlanır. Oyun oynama deneyiminin bir üst noktaya taşınabilmesine destek veren özel oyuncu koltukları birçok oturma grubu elemanından daha işlevsel yapıya sahiptir. Kullanım alanları sürekli artış gösteren bu koltuklar konforlu yapı sunar.


Sandalye veya koltuk gibi oturma ürünleri yalnızca belirli mekanlara özel kullanılabilirken oyuncu koltukları işyerleri, ofis, ev, resmi ve kurumsal alanlarda da tercih edilebilir. Böylelikle ürünlerin gelişmiş yapılarından birbirinden farklı yerlerde yararlanılabilmesi mümkün hale gelir.


Oyuncu Koltuğunun Faydaları Nedir?


Oyuncu koltuklarında kullanan kişilerin daha rahat edebilmesi için yüksek sırtlık kısımları, yan kol dayama yerleri gibi bilgisayar sandalyelerinde yer almayacak özellikler bulunur. Sağlıklı oturuş pozisyonunu destekleyebilen oyuncu koltukları RGB aydınlatma gibi dikkat çekici kozmetik farklılıklar da içerir. 


Minderli olabilen oyuncu koltuklarının ped kısımları oturuş sırasında konforu sağlar. Kişilerin ihtiyaçlarına uygun bir şekilde koltukları ayarlayabilmeleri mümkündür. Ayarlanabilir koltuklar doğru oturuş pozisyonunun elde edilebilmesi adına oldukça önemlidir. 


Oyuncu koltukları, uzun süre bilgisayar başında oturmaya bağlı olarak ortaya çıkabilecek fiziksel problemlerin engellenebilmesine destek verir. Uzun süreli kullanımlarda kullanıcılarda rahatsızlık ortaya çıkmaması için ekstra gelişmiş özelliklere sahiptir.


Oyuncu Koltuğunda Nasıl Oturulur?


Başınızı koltuğunuzun baş bölümünden farklı açıda tutmanız gerekebilir. Bu duruşu yakalarken boynunuzu zorlamamak adına boyun desteğinden yararlanabilirsiniz. Otururken omurganızın doğal duruşunu bozmamalısınız. Dik ya da küçük açılarda uzun süre boyunca durmanız omurganızın doğal şeklini zorlayabilir. 120 derece ve daha geniş açılarda oturarak ileriye bakmanız boynunuzu sürekli eğik tutar. Sağlığınız için 100 ile 110 derecelik bir açı bulmalısınız.


Omuz destekleri otururken sırtınızı rahatlatabilmek için önemlidir. Gövdenizi kavrayabilecek bir koltuk kullanırsanız avantaj elde edebilirsiniz. Kollarınızın yeteri kadar açık şekilde masaya temas etmesi önemlidir. Oturacağınız zaman monitör ve klavyenin elleriniz ve görüş mesafeniz ile doğru orantılı bir şekilde düzenlenmesi gerekir. Böylelikle doğru oturuş pozisyonunu bulabilirsiniz. Oyuncu koltuklarında doğru oturuş için vücudunuza uygun olabilecek özel ayarları yapabilirsiniz.


Oyuncu Koltuğu Nereden Alınır?


Kaliteli ve işlevsel oyuncu koltuklarına ihtiyaç duyuyorsanız Calitte markasının imzasını taşıyan en özel oyuncu koltuklarına sahip olabilirsiniz. Her biri 1. sınıf kalitedeki materyaller ile tasarlanan Calitte oyuncu koltukları ile oyun oynadığınız saatlerin daha keyifli, eğlenceli ve sağlıklı hale gelebilmesini sağlayabilirsiniz.


Oyuncu Koltuğu Alırken Nelere Dikkat Edilmelidir?


Oyuncu koltuklarını seçerken vücudunuza tam olarak uyum sağlıyor olması önemlidir. Aynı zamanda üretim materyalleri göz önünde bulundurulmalıdır. Malzeme kalitesi, malzemelerin rahat kullanım imkanı sunup sunamayacağı gibi ayrıntılar yeni bir koltuk seçiminde en önemli noktalar arasında yer alır.


Oyuncu koltuğu satın alacağınız zaman profesyonel modellere yönelmeniz kaliteli ürünlere erişebilmeniz adına oldukça önemlidir. Ergonomik yapıya sahip olması gereken özel oyuncu koltukları ile günün farklı zamanlarında en keyifli şekilde vakit geçirebilirsiniz. Satın alınacak ürünlerin mekanizmalarının kullanıcılara uygun olması şartını da aramalısınız.


Oyuncu Koltuğu Çeşitleri Nelerdir?


Oyuncu koltuğu çeşitleri aşağıda listelenmiştir.




Her biri geniş kullanım alanına sahip olan oyuncu koltuklarına Calitte güvencesiyle sahip olabilirsiniz. Teknik özellikleri ve sağlığa uygun yapıları ile dikkat çeken koltuklar arasında değişken fiyat seçenekleri yer alır.


Oyuncu Koltuğu ve Çalışma Koltuğu Arasındaki Fark Nedir?


Oyuncu koltuklarında ayarlanabilir özel mekanizmalar yer alır. Bu özel mekanizmalar sayesinde kişiye özel kullanım imkanı ortaya çıkar. Oyuncu koltukları çalışma koltuklarına göre daha uzun süre vakit geçirilebilmek için dizayn edilir. Böylelikle sağlıklı bir kullanım imkanı doğar.


Yeni bir oyuncu koltuğu satın aldıysanız ilk fark edeceğiniz özellikler arasında bel, sırt ve boyun desteği bulunur. Oyuncu koltuklarında yer alan bel, sırt ve boyun destekleri çalışma koltuklarında yer alanlara göre daha farklı ve gelişmiş özelliklere sahiptir. Destek kısımlarının da ayarlanabilir hale getirilebilir olması sebebiyle esnek bir şekilde kullanılabilmeleri mümkündür.


Oyuncu Koltuğu Nasıl Temizlenir?


Oyuncu koltuklarını temizleyeceğiniz zaman bazı kimyasalların ürünün rengine zarar verebileceğini unutmamalısınız. Temizlik için gerekli gördüğünüz takdirde bu işlemler için uygun içeriğe sahip özel spreyleri tercih edebilirsiniz. Derin bir leke söz konusu olmadığı sürece ufak bir mikro fiber bez yardımıyla kuru şekilde temizlik yapabilirsiniz. 


Oyuncu koltuklarını temizlerken ürünleri tahriş etmemek adına fazla sürtünmeden kaçınmalısınız. Temizliği sonlandırdıktan sonra ortalama 40-45 dakika civarında koltuğunuzu havalandırmalısınız. Lekeleri çıkaracağınız zamanlarda mümkün olduğunca hassas hareket etmelisiniz.

 
Aşağıdaki bloglar ilginizi çekebilir.

IdeaSoft® | E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.